Babydoekjes niet zomaar een bijproduct

Met de geboorte van een kindje heeft iedereen het altijd over de luiers, de hoeveelheid die er doorheen gaat, de kosten en uiteraard het gedoe van verschonen. Veel minder vaak gaat het over de babydoekjes terwijl deze vochtige doekjes ook een essentieel onderdeel vormen bij het verschonen van je kindje.

Babydoekjes verbruik je, misschien iets minder opvallend, maar toch ook gauw in grote hoeveelheden en al die babydoekjes komen in contact met het gevoelige huidje van je kindje. Het is daarom minstens zo belangrijk om goede babydoekjes te gebruiken bij het verschonen. Daarbij is ook nog zo dat je babydoekjes veelal niet alleen gebruikt bij het verschonen maar ook op allerlei andere momenten waarbij de handjes of het gezichtje makkelijk en snel worden schoon geveegd. Dus ook voor de handjes en met name voor het gezichtje is het belangrijk dat de doekjes geschikt zijn voor een gevoelige babyhuid.

Babydoekjes new

Babydoekjes, billendoekjes, vochtige doekjes of wet wipes?

Voordat we in de eigenschappen van de doekjes duiken is het goed om eerst duidelijk te hebben over welke doekjes we het specifiek hebben; babydoekjes, billendoekjes, vochtige doekjes of wet wipes. Zijn het verschillende namen voor hetzelfde product, of zitten er toch verschillen tussen? Over het algemeen worden deze benamingen namelijk door elkaar gebruikt, ook door ons. Ondanks dat de benamingen door elkaar gebruikt worden, zijn er een heleboel vochtige doekjes of wet wipes die niet geschikt zijn voor de huid en zeker niet voor kinderen.

Daarnaast zitten er ook nog grote verschillen tussen vochtige doekjes die wel geschikt zijn voor kinderen. Sommige zijn bijvoorbeeld specifiek voor het gezicht, anderen alleen voor het verschonen van de billen en weer anderen zijn geschikt voor beide. Ondanks dat in de praktijk ook het gebruik door elkaar loopt, is het beter om hier voorzichtig mee te zijn. De verschillen hiertussen hangen namelijk vooral samen met de ingrediënten die gebruikt worden in de doekjes en niet alle ingrediënten zijn altijd geschikt voor elk type huid.

Absorberende luiers 1

Belangrijke eigenschappen van babydoekjes

De voornaamste verschillen in eigenschappen van babydoekjes hebben te maken met wel of geen parfum, wel/geen alcohol, wel/niet ph-neutraal, wel/geen allergenen en parabenen. Het spreekt voor zich dat doekjes die wel één of meerdere van die eigenschappen bevat een grotere kans op huidirritatie geven, zeker bij veelvuldig gebruik.

Onze babydoekjes worden geproduceerd in Nederland, bestaan voor 99% uit gezuiverd water, zijn ph-neutraal en zijn vrij van allerlei stoffen als parfum, alcohol, allergenen of parabenen. Daarnaast bevatten ze 0% plastic en zijn ze uitvoerig dermatologisch getest en goedgekeurd.

Daarmee voldoen onze billendoekjes aan de hoogste standaarden en gaan wij nog een stap verder dan de bekende doekjes die voorzien worden van termen als Sensitive of Natuurlijk. Veel van deze doekjes bevatten namelijk nog steeds stoffen die je beter kunt vermijden, zo blijkt uit de test van de consumentenbond in november 2020.

De samenstelling van onze vochtige babydoekjes irriteert de gevoelige babyhuid daardoor niet en helpt juist luieruitslag en andere huidaandoeningen voorkomen. Ze zijn dan ook zeker geschikt voor de gevoelige huid van pasgeboren.

Ghazoo luiers maat 5

Babydoekjes ook in abonnementsvorm

Vanwege de vele klantverzoeken bieden we sinds kort de babydoekjes ook in abonnementsvorm aan. Aangezien de meeste ouders veel langer met een doos babydoekjes doen dan met een maandbox luiers, kan je voor de babydoekjes een apart abonnement afsluiten. Voor de billendoekjes kan je kiezen uit een frequentie van 1,2 en 3 maanden. De meeste mensen doen met één kindje tussen de 2 en 3 maanden met een doos. Heb je twee kleine kindjes in de luiers of misschien zelfs een tweeling, dan kan het verstandig zijn om de leveringsfrequentie op 1 maand te zetten. Dan kom je niet zonder te zitten. Uiteraard geldt voor de billendoekjes, net als voor de luiers, dat je zelf in je online account op elk gewenst moment je abonnement kan wijzigen, pauzeren of annuleren. Ook hier zit je dus nergens aan vast. Wel zo prettig!

Scroll naar boven