Wat zijn nu de beste luiers?

Wat maakt een goede luier en welke luiers zijn nou echt de beste luiers? Het antwoord op deze vraag is een combinatie tussen objectieve criteria en praktijkervaring door de gebruikers. Elke ouder heeft namelijk zo zijn eigen voorkeur en dat maakt het heel persoonlijk en daarmee ook behoorlijk subjectief. Zo zijn er o.a. ouders die de voorkeur geven aan uitwasbare luiers maar de meeste mensen kiezen nog altijd voor wegwerpluiers. Belangrijkste reden hiervoor is het gemak en een stukje hygiëne.  Maar wat maakt de ene wegwerpluier nou anders dan de andere wegwerpluier?

Materialen

Een babyhuidje is heel gevoelig, daarom zijn de materialen en grondstoffen die gebruikt worden bij luiers heel belangrijk. Goede kwaliteit luiers bevatten natuurlijke materialen die allemaal voldoen aan de hoogste normen en dermatologisch zijn goedgekeurd.

Een belangrijke grondstof is cellulose, dit is de pulp die in de kern van de luier zit en dus een absorberende capaciteit heeft en zorgt voor het “bulky” en zachte effect. Katoen en watten zijn nagenoeg zuivere cellulose. Daarnaast maken de beste luiers gebruik van super absorberende polymeren, dit is een super absorberende poeder dat tot wel 30 keer zijn eigen gewicht kan absorberen. In geabsorbeerde toestand lijkt het op een gelballetje. Samen met de watten/cellulose vormt dit de kern van de luier.

Wat zijn de beste luiers die je kunt kopen?
Wat zijn nu de beste luiers? 3

Absorptievermogen

De beste luiers zijn zacht, comfortabel en hebben een hoog absorptievermogen maar. Vooral absorptievermogen is heel goed meetbaar. Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat de absorptievermogen van de kwaliteitsluiers van GhaZoo tot 20% beter scoren dan de normen die gelden. Uitzonderlijk goed dus!

Pasvorm

Een goede pasvorm zorgt dat de luier heel comfortabel aanvoelt voor je kindje De beste luiers moeten goed aangesloten zitten rondom de taille en de beentjes. Als de luier niet goed aansluit, vergroot dit de kans op doorlekken. Uit onderzoek blijkt dat de meest voorkomende oorzaak voor een lekkende luier de verkeerde maat is. Het lekken ontstaat daarom veelal bij de beentjes of aan de achterzijde naar de rug toe. Daarentegen moet de luier voldoende elastisch zijn om comfort te geven.

Het is zeker af te raden te lang door te gaan met een te kleine luiermaat: dan wordt je min of meer gedwongen om de sluiting rondom de heupjes steviger aan te trekken (vergelijkbaar met strak inbakeren) omdat de sluiting anders los komt, en dit kan de kans op heupdysplasie vergroten als je daar te lang mee door gaat.

Prijs

Als je voor de beste luiers gaat, hoef je niet altijd de hoogste prijs te betalen. Wat wel zeker is, is dat als je luiers niet in de aanbieding koopt je teveel betaalt. Daarom is de luiermarkt een onbetrouwbare markt. Het ontvangen van kortingen op luiers is nog ondoorzichtiger dan dat van keuken- en autoverkopers. Ze strooien met tijdelijke aanbiedingen en hoge kortingen. Onderzoek wijst uit dat een gemiddelde luier ongeveer 30 cent per stuk kost. De goedkoopste luiers kosten rond de €0,13 maar er zijn ook luiers met een prijs van 40 cent of zelfs meer. De premium luiers van Ghazoo zijn in combinatie met onze luierservice verkrijgbaar vanaf € 0,17 per luier.

De prijs hangt veelal ook af van de verpakking. In principe geldt hoe meer luiers er in de verpakking zitten, hoe goedkoper de kosten per luier zijn.

Bij GhaZoo ontvang je de beste luiers altijd voor scherpe prijs. Abonnees krijgen zelfs € 5,- per pakket extra korting waardoor onze luiers vanaf 17 cent per stuk verkrijgbaar zijn! Dat kunnen wij doen omdat je bij ons online direct bestelt en er geen supermarkt tussen zit die er ook moet verdienen. Je zult onze luiers dan ook niet in het winkelschap vinden, maar uitsluitend online. Uiteraard worden de luiers altijd gratis bij je thuis bezorgd. Daarmee weet je zeker dat je niet teveel betaald en kan je stoppen met zoeken naar aanbiedingen.

Wat zijn de beste luiers

Gebruiksgemak

Niet voor iedereen is gebruikersgemak het belangrijkste criterium om te beoordelen wat de beste luiers zijn. Zoals gezegd zijn er genoeg mensen die de voorkeur geven aan uitwasbare luiers, wat iets minder gebruiksgemak met zich meebrengt. Het gemak criterium is gezien het succes van de wegwerpluier wel voor veel jonge ouders heel belangrijk: die willen ontzorgd worden.

Een belangrijke reden waarom ook steeds meer ouders kiezen daarom voor de luierservice van GhaZoo. Wij willen het kopen van de beste luiers zo gemakkelijk en voordelig mogelijk maken. De juiste maat luiers automatisch op het juiste moment geleverd voor altijd de scherpste prijs. Goede kwaliteit, transparant service en helemaal afgestemd op je persoonlijke situatie. GhaZoo is er namelijk van overtuigd dat niemand zin heeft om bezig te zijn met het kopen van luiers of het zoeken naar de juiste luieraanbiedingen.

GhaZoo luiers

GhaZoo leunt op 30 jaar ervaring in de markt waardoor we weten aan welke behoeften de beste luiers moeten voldoen. We maken gebruik van geavanceerde absorptietechnieken en de zachtste materialen zodat uw baby zich prettig voelt en u zich geen zorgen hoeft te maken.

GhaZoo luiers zijn van uitstekende kwaliteit en dat zeggen we niet zomaar. Uit onderzoek blijkt dat onze luiers voldoen aan de hoogste normen en alle gebruikte materialen zijn dermatologisch goedgekeurd. Bekijk ook de blog op Hetgezinsleven.nl welke de kwaliteit van onze luiers bevestigd!

De kwaliteit wordt daarbij continue getoetst en is gericht op controle en registratie van grondstoffen, detectie van schadelijke stoffen en dermatologische & microbiologische screenings. Zo komt alle pulp in de luiers uit FSC verantwoord beheerde bossen. De luiers zijn daarnaast vrij van parabenen, parfum, chloor, bleek etc.

Scroll naar boven