De nieuwe trends voor Babynamen in 2021

Wat worden de populairste babynamen in 2021? Voor vele aanstaande ouders is het moeilijk om een naam te kiezen voor zijn/haar aanstaande zoontje of dochtertje. In dit artikel gaan we je meer vertellen over de trends die we hebben gezien om je misschien een beetje op weg te kunnen helpen. Wat ons vooral is opgevallen in de voorgaande jaren is dat korte, stoere namen erg populair blijven. Wij verwachten dan ook het komende jaar weinig verandering in de top 10 van de meest populaire babynamen. We zien wel een aantal nieuwe trends opkomen, in dit artikel lees je meer over de nieuwe trends en onze voorspelling met de meest populaire jongens- en meisjesnamen voor 2021.

Oer-Hollandse én internationale babynamen in 2021

Oer-Hollandse jongensnamen en meisjesnamen worden weer steeds populairder, denk hierbij bijvoorbeeld aan Jan en Mees. Vooral bij de jongensnamen zien we steeds meer typisch Nederlandse namen. Veel ouders vinden het prettig dat deze babynamen goed uitgesproken worden en dat er geen verwarring kan ontstaan over de spelling. Vermoedelijk zet deze trend met babynamen in 2021 nog even doorzet.

Toch worden internationale babynamen ook steeds populairder. Deze worden nu vaak als tweede naam gegeven, maar winnen aan populariteit als eerste naam. Zo wordt er veel gekeken naar Italiaanse babynamen en bijvoorbeeld namen uit de popcultuur. Als we deze trends bekijken dan lijkt het erop dat de Hollandse namen hun plek in de lijst over een tijdje moeten delen met de internationale babynamen.

Babynamen 2021

Korte en stoere babynamen

Een trend die we in 2020 al zagen opkomen zijn de korte, stoere namen. Zowel voor jongens als meisjes zijn de meest populaire namen niet langer dan twee lettergrepen. Ook afkortingen van langere namen blijven de lijst met babynamen in 2021 onverminderd geliefd.

Langere namen die eerder nog erg populair waren, zoals Olivia, gaan vermoedelijk uit de top 10 verdwijnen. Wil je een originele naam geven? Ga dan voor een naam met minimaal drie lettergrepen.

Unisex babynamen in 2021

Steeds vaker zijn unisexnamen in trek. Dit past ook goed bij de stoere trend. Veel unisexnamen zijn namelijk kort en krachtig. Het komende jaar zijn namen als Sam, Luca en Jamie dus goed om in de gaten te houden.

Babynamen 2021 foto 2

Friese babynamen worden populairder

Er wordt steeds vaker gezocht op ‘Friese meisjesnamen’. Dit kan betekenen dat deze namen in 2021 meer gebruikt gaan worden. Zo verwachten wij dat we namen als Doutzen, Jildou en Fardau wellicht het komende jaar vaker gaan terugzien.

Friese jongensnamen worden daarentegen al regelmatig gebruikt, in de lijst met populairste babynamen zien we hier al verschillende Friese namen terugkomen. Denk aan namen als Douwe en Jurre, die jaarlijks een plek in de top 100 vinden. Het is dus goed mogelijk dat ook bij de jongens de Friese namen aan populariteit gaan winnen in 2021.

Top 10 jongensnamen 2021

Het jaar 2021 is natuurlijk nog maar net begonnen, toch lijkt het ons leuk om een voorspelling te doen. De jongensnamen die wij in de populaire lijst babynamen in 2021 terug verwachten zijn:

 1. Sem
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Luuk
 7. Finn
 8. Levi
 9. Mees
 10. Bram

Al jaren ziet de Nederlandse top 10 jongensnamen er nagenoeg hetzelfde uit. De ene keer kruipt de ene naam net een plaatsje omhoog en het jaar erop zakt hij wellicht weer terug. Ons buurland België heeft ook al jaren een redelijk gelijke top 10 jongensnamen. Zo staan Arthur, Liam, Jules, Adam en Victor al lange tijd bovenaan, met Louis als uitblinker. Alleen Gabriel heeft de top verlaten, hiervoor is Finn in de plaats gekomen.

Ondanks dat België naast de deur ligt, zijn er weinig overeenkomsten met populaire Hollandse namen. Alleen Finn, Noah en Lucas staan in beide lijsten hoog.

Babynamen jongens 2021

Top 10 meisjesnamen 2021

Korte meisjesnamen zijn al jaren populair. In onze top 10 zie je dan ook enkel meisjesnamen met twee lettergrepen en als we zoeken naar de top 100 lijst dan heeft meer dan de helft van de namen slechts 3 tot 4 letters. Kan je wel wat inspiratie gebruiken bij het kiezen van jouw meisjesnaam? Hieronder zie je een top 10 met namen die wij hebben samengesteld voor 2021:

 1. Tess
 2. Sophie
 3. Emma
 4. Mila
 5. Julia
 6. Yara
 7. Zoë
 8. Nora/Noor
 9. Sara
 10. Lotte

Wij hopen dat we jullie als aanstaande ouders een beetje op weg hebben kunnen helpen met het zoeken naar een nieuwe leuke jongens of meisjesnaam met onze lijst meest populaire babynamen in 2021.

Babynamen meisjes 2021

De beste luiers voor de scherpste prijs

Als jullie kleine meisje of mannetje is geboren dan moet je natuurlijk ook aan de slag met de luiers. Zoals jullie wellicht weten zijn er altijd wel ergens luiers in de aanbieding. Om ervoor te zorgen dat je niet meer op zoek hoeft te gaan naar een goede aanbieding en geen risico meer hoeft te lopen dat je voor niks naar de winkel gaat omdat alles al is uitverkocht biedt GhaZoo ons luierabonnement aan. Benieuwd naar ons abonnement? Of wil je graag eerst onze luiers proberen?

Scroll naar boven