Kooptips voor wegwerpluiers

Wanneer we een kindje krijgen hebben de keuze om te kiezen voor wegwerpluiers of voor uitwasbare luiers. We hebben een aantal kooptips op een rijtje gezet welke de keuze voor de juiste wegwerpluiers voor jouw kindje een stuk gemakkelijker maakt..

Wegwerpluier kiezen

Vaak denken we dat een dikkere luier per definitie betekent dat de luier ook beter zou moeten zijn. Dit is alles behalve waar, de dikte zegt niks over de kwaliteit van de luier. Belangrijke kooptips voor wegwerpluiers bij het kiezen van een juiste luier is onder andere:

  • Hoe snel neemt deze urine op
  • Hoe gemakkelijk kan je de luier aan- en/of uittrekken
  • de pasvorm van de luier
  • Hoeveel absorptievermogen heeft de luier

Je kunt een luier met een prima absorptievermogen hebben, maar als de maat niet goed is zal hij toch gaan lekken. Het is namelijk erg belangrijk dat de luier goed aansluit. Daarnaast verschilt het natuurlijk ook per kind hoeveel hij/zij drinkt en ook daar dien je als ouder rekening ook mee te houden.

Kies de juiste maat luiers

Van alle kooptips voor wegwerpluiers is de maatvoering toch wel de beste tip. Een pasgeboren baby draagt meestal maat 1 (voor zo’n 2 tot 5 kilo). De ontlasting van baby’s die alleen melk drinken, is vloeibaarder dan die van baby’s die ook vast voedsel eten. Het absorberend vermogen van de luiers is daarop aangepast. Ook is de huid van pasgeboren baby’s nog erg gevoelig; de luiers hebben daarom een speciale toplaag.

Als je baby een paar maanden oud is, kun je overstappen naar maat 2 (3 tot 6 kilo), maar die zit vrij dicht op maat 1. Veel ouders stappen daarom direct over op maat 3 (4 tot 9 kilo). Maat 4 (7 tot 18 kilo) is de maat voor dreumesjes. Deze maat gebruik je het langst. Sla daarom flink in als luiers in deze maat in de aanbieding zijn.

Als je kind toe is aan maat 5, is hij meestal ook klaar voor het potje. In de overgangsfase naar zindelijkheid gebruiken veel ouders luierbroekjes. Ook voor de nacht zijn er voor die periode speciale luierbroekjes te koop.

Wat kosten luiers

Er zijn meerdere kooptips voor wegwerpluiers wanneer het om prijs gaat. Veel ouders kiezen voor wegwerpluiers vanwege het gemak en de hygiëne. Maar voordat je kindje zindelijk is, ben je zeker honderden luiers verder. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Daarbij zit er nogal wat prijsverschil tussen luiers. Als je een prijsvergelijk zou doen per luier dan kom je op enorme verschillen uit. Het verschil De goedkoopste luiers  kosten rond de €0,13. Maar er zijn ook luiers met een prijs van €0,40 of zelfs meer. Maar liefst 3 keer zoveel! Let wel op dat de kleine maten beduidend goedkoper zijn dan de grotere maten. De luiers van Ghazoo zijn verkrijgbaar vanaf €0,17 per luier.

Bij veel de vele verschillende fabrikanten vind je verpakkingen met verschillende hoeveelheden van dezelfde luier. Zo zijn er pakken met bijvoorbeeld 58 stuks, maar ook verpakkingen met 84 stuks of meer. Ook bieden sommige fabrikanten zogenaamde maandboxen aan met ruim 150 of nog veel meer luiers erin. Daarbij geldt meestal dat hoe meer luiers er in de verpakking zitten, hoe goedkoper de kosten per luier zijn. Nu hebben we bij kooptips voor wegwerpluiers meer toelichting gegeven over de maat, de kosten en de aantallen. Als jonge ouders heb je wellicht zelf nog meer tips die je graag met andere ouders wil delen. Laat het ons weten zodat wij deze kooptips voor wegwerpluiers kunnen delen. 

Neem een GhaZoo luierabonnement

GhaZoo is er van overtuigd dat niemand zin heeft om bezig te zijn met het kopen van luiers. Wij willen het kopen van luiers daarom zo gemakkelijk en voordelig mogelijk maken. Daarom belonen wij vaste klanten met structureel lagere prijzen zodat je niet meer naar aanbiedingen hoeft te zoeken. De prijs van onze luierservice is 5 euro goedkoper dan een los pakket met luiers.

Scroll naar boven