Luiermaten: welke maat luiers heb ik nodig?

De luiermaten worden meestal weergegeven met de leeftijd in maanden/ jaren of het gewicht in kilo’s. Daarnaast kan een maat van een luier net als kleding per merk ietwat verschillen. Je denkt er wellicht niet altijd over na, maar een verkeerde luiermaat kiezen kan ervoor zorgen dat de urine of ontlasting van je kindje niet goed kan worden opgevangen. Dit kan soms een lekkende luier tot gevolg hebben.

Maten van een luier

De maten van luiers kun je eenvoudig zelf bekijken in een overzichtstabel. Hierin zie je de maatvoering in vergelijking met de leeftijd of het gewicht van de baby. We hebben ons daarbij gebaseerd op gemiddelden uit het verleden die lichtjes zijn toegenomen doordat onze baby’s steeds iets groter en zwaarder zijn geworden door de jaren heen (gemiddeld genomen). Als je een snelle blik wilt werpen voor de juiste luiermaat kun je onderstaande maattabel gebruiken. De GhaZoo luiers zijn verkrijgbaar in:

De prijzen van onze luierpakketten zijn vast en daarom verschilt dan ook het aantal luiers in de verpakkingen per maat. Wanneer je kiest voor onze automatische bezorging met behulp van de luierservice ben je verzekerd voor een vaste lage prijs per luier.

Luiermaten op leeftijd

Hoe ouder baby’s worden, hoe groter de luiermaten worden. Je ziet als ouder de baby per week of maand een stukje groeien. Het is logisch dat je daarom ook luiers nodig hebt die steeds een stukje groter worden. De luiers worden allemaal gemaakt van elastisch materiaal waardoor je deze enkele maten kunt uitrekken. Hierdoor zitten de luiers altijd goed rondom de benen en het middel. Hoe ouder je baby wordt, hoe meer behoefte er ontstaat aan ‘opvangcapaciteit’. Een luier wordt dan ook altijd bedacht op de gemiddelde leeftijd van een kind om mee te groeien in de opvangcapaciteit wat het kind nodig heeft.

ghazoo luiermaten

Luiermaten op gewicht

Met het groeien van een baby, neemt ook het gewicht toe. Je zult merken dat een oudere baby meer gaat drinken en gaat eten. Hierdoor neemt ook de ontlasting toe. Een grotere luier met meer ‘opvangcapaciteit’ is soms geen overbodige luxe. Je kunt op de verpakking van de GhaZoo luiers bekijken tot welk gewicht een bepaalde luier geschikt is. Bij twijfel adviseren wij je altijd om de reguliere maat te selecteren en daarnaast alvast een grotere maat te selecteren.

Mocht deze alsnog te groot uitvallen, dan kun je deze bewaren. Wij begrijpen heel erg goed, wanneer je baby afwijkt van de standaardtabel, dat inschatten wat lastiger wordt. Een luiermaat werkt dan ook voor het gemiddelde erg goed, mocht je kind vanaf geboorte wat groter/kleiner, dunner of dikker zijn, dan kun je altijd het beste 2 maten selecteren.

Hoe werkt het?

icon-daiper

Met behulp van ons proefpakket krijg je een kleiner aantal welke goed is voor een week plus een gratis pakje babydoekjes. Bevallen deze luiers goed? Kies dan voor onze luierservice en ontvang elke 2, 3, 4, 5 of 6 weken (afhankelijk van jouw keuze) automatisch luiers thuis.

icon-delivery

Het proefpakket bestel je net zo eenvoudig als ons luierpakket of de luierservice. Bestel je het pakket op een werkdag dan wordt het de volgende werkdag bij je thuis afgeleverd. 

icon-needle

Het proefpakket van GhaZoo verplicht u tot niets. Wij zijn overtuigd van onze producten en daarom bieden we je de mogelijkheid om deze vrijblijvend te testen. Bevallen onze luiers goed? Maak dan gebruik van onze luierservice!

GhaZoo luiermaten tabel

De luiers die GhaZoo ontwikkeld heeft, zijn gemaakt om het niet onnodig ingewikkeld te maken. Wij weten dat een babyhuidje gevoelig is, daarom zijn onze luiers ontworpen om te voldoen aan de beste normen. De perfecte pasvorm zorgt dat de luier heel comfortabel aanvoelt voor je kindje en voorkomt lekken bij taille en benen. Daarnaast heeft elke maat luier een uniek design waarin jouw kindje absoluut gezien mag worden. De luiers zijn gemakkelijk online aan te schaffen en verkrijgbaar in luierpakketten of als luierabonnement (de luierservice). Bij het luierabonnement krijg je € 5,- korting per zending ten opzichte van een los pakket.

Ghazoo maattabel NL desktop
Ghazoo maattabel NL mobile
Scroll naar boven