Luiers, waar moet je op letten?

De tijd van de oude katoenen luiers ligt inmiddels ver achter ons maar waar er toen niet veel te kiezen was, is dat tegenwoordig wel anders. Gemiddeld genomen verbruikt elk kind circa 10.000 babyluiers voordat hij of zij zindelijk is. Dat zijn er enorm veel. Aangezien de huid van je kindje dan ook bijna continue in direct contact staat met een luier, is het belangrijk om goede luiers te gebruiken. Wat maakt echter een goede luier? Wat zijn eigenschappen waar je als (aanstaande) ouder op moet letten?

Kwaliteit van de luiers

De kwaliteit van babyluiers wordt voornamelijk bepaald door het absorptievermogen. Luiers met een snel en groot absorptievermogen worden van betere kwaliteit beoordeeld. Het absorptievermogen van een luier is heel goed en objectief meetbaar. Uit onderzoek blijkt dat het absorptievermogen van de GhaZoo luier tot 20% beter scoren dan de normen die gelden. Uitzonderlijk goed dus!

Luier m6

Andere aspecten die van invloed zijn op de kwaliteit zijn comfort, pasvorm en materialen. Een luier moet voldoende elastisch zijn zodat er een goede pasvorm ontstaat. Een goede pasvorm zorgt dat de luier heel comfortabel aanvoelt voor je kindje, zich vrij kan bewegen en tegelijkertijd goed aangesloten zitten rondom de taille en de beentjes. Als de luier niet goed aansluit, vergroot dit namelijk de kans op lekken. Uit onderzoek blijkt dat de meest voorkomende oorzaak voor een lekkende luier de verkeerde maat is.

Luiers vrij van chloor gebleekte pulp

GhaZoo kiest bewust voor veilige materialen in haar producten. Een belangrijk bestanddeel is de cellulose in de luier, wat zorgt voor de zachte vulling en “bulky” effect. Deze cellulose wordt gemaakt uit houtpulp en om de kleur van de pulp witter te maken wordt dat gebleekt met een ‘Elementair chloorvrij’ (ECF) proces of een ‘Volledig chloorvrij’ (TCF) proces. Bij ECF-methode wordt er gebleekt zonder chloor maar wel middels chloordioxide. De TCF-methode is, zoals de naam al zegt, volledig vrij van elke vorm van chloor. ECF is het meest gebruikte proces voor de behandeling van pulp bij babyluiers.

GhaZoo is toegewijd aan het elimineren van het risico op blootstelling aan chloor of haar bijproducten en onze luiers zijn dan ook behandeld volgens het TCF proces en zijn volledig vrij van chloor en chloorverbindingen. Daarmee zijn ze veiliger voor je kindje en ook beter voor het milieu.

luier usp

Luiers vrij van Parfum en Lotion

Sommige wegwerpluiers bevatten ook een lotion om de huid te helpen beschermen tegen overmatige hydratatie en irritatie. Veel kindjes kunnen echter juist reageren op de lotion in de luier. Ze krijgen dan een geïrriteerde huid of andere huidaandoeningen. Een GhaZoo luier bevat om die reden dan ook geen lotion.

Wat ook toegevoegd wordt door sommige luierfabrikanten is een parfumgeur om een luier lekker te laten ruiken. Dit is natuurlijk niet zozeer bedoeld voor het kindje maar wordt uitsluitend gedaan voor de ouders. Een aantrekkelijke geur geeft (deels onbewust) een meer positieve beleving van het product wanneer je je kindje een schone luier aan doet. Deze aantrekkelijke geur wordt uiteraard kunstmatig gecreëerd middels allerlei (chemische) stoffen en toegevoegd aan de luier tijdens het productieproces. Een GhaZoo luier is niet geparfumeerd wat weer beter is voor de babyhuid en zorgt voor minder kans op huidirritatie.

Little baby girl lying on bed and play with mothers hands.

Luiers en duurzaamheid

GhaZoo vindt de veiligheid en milieuvriendelijk van haar producten heel belangrijk. Onze luiers worden geproduceerd op een zo duurzaam mogelijk wijze om de impact op het milieu te minimaliseren. Zo is de houtpulp niet alleen volledig chloorvrij (TCF), maar is de houtpulp ook afkomstig van beheerde boomkwekerijen en heeft het uiteraard het FSC certificaat.

Daarnaast kijken wij voortdurend hoe we onze producten kunnen verbeteren en onze footprint kunnen verkleinen. Wij vinden het net zo belangrijk als jij dat we onze kinderen een betere wereld kunnen bieden.

GhaZoo luiers uitproberen?

GhaZoo produkten zijn volledig chloorvrij en bevatten geen parfum, lotion of allergenen. Dat maakt de luiers niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een hele veilige keuze voor je kindje. Wil je ze ook uitproberen? Start je luierabonnement met een proefpakket en je ontvangt genoeg luiers om ze een week lang uit te proberen.

Scroll naar boven