Pas op voor misleidende luieraanbiedingen

Helaas bestaan misleidende luieraanbiedingen echt en wij vertellen je er hier alles over. Recent bleek weer eens uit een onderzoek van de consumentenbond dat veel (web-) winkels nog altijd doen alsof ze hoge kortingen geven terwijl dat in veel gevallen geen echte kortingen zijn. Onderzoekers vergeleken de prijzen bij 250 webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Koopjedeal.

Ze doen dat door flinke korting te geven op de adviesprijs van de fabrikant. Deze adviesprijs is in de meeste gevallen echter niet de reguliere verkoopprijs maar een richtprijs van de fabrikant.

Voor het geven van kortingen gelden echter wel degelijk regels. Zo moet de aangeboden korting gelden op de prijs waarvoor het product ook in de afgelopen 3 maanden is verkocht.

Stunten met kortingen op adviesprijzen gebeurt ook al jaren en niet alleen in webwinkels. Ook de bekende supermarkten doen hier aan mee. Uit een eerder onderzoek van de Consumentenbond in 2019 bleek ook dat er bij webshops voor elektronica, fietsen en babyartikelen wordt geadverteerd met veel hogere adviesprijzen, zodat er ‘meer’ korting gegeven kon worden. Hieronder lees je meer over de manieren waarop misleidende luieraanbiedingen bedacht worden.

Misleidende-luieraanbiedingen-1

Misleidende luieraanbiedingen ‘tot 50% korting’!

Een andere truc die veel bij misleidende luieraanbiedingen gebruikt wordt is de actie ‘tot 50% korting’. Hierbij wordt de suggestie gewekt dat er ook met grote kortingen wordt gestrooid maar uiteindelijk blijkt de hoge korting dan alleen om maat 1 luiers te gaan die je eigenlijk nooit nodig hebt. De kortingspercentages op de meest gebruikte luiermaten 4, 5 en 6 bedragen dan veelal slechts 10% of 20% en vallen daarmee een flink stuk lager uit. Zo wordt je als consument dus ook weer geconfronteerd met misleidende luieraanbiedingen.

Misleidende luieraanbiedingen via verpakkingen

Weer een andere manier waarop misleidende luieraanbiedingen in de markt gezet worden is door verschillende kortingen te hanteren voor verschillende verpakkingen. Bij veel fabrikanten vind je verpakkingen met een verschillende hoeveelheid luiers en een andere prijs maar ook met een verschillende prijs per stuk. Zo is bijvoorbeeld dezelfde Pampers luier te verkrijgen in een regulier pak, een Big pack, Mega pack, Jumbo pak, Voordeelpak en Maandbox.

In principe geldt hoe meer luiers er in de verpakking zitten, hoe goedkoper de kosten per luier zijn. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn wanneer met kortingen wordt geadverteerd. Daardoor ontstaat de situatie dat een luieraanbieding met een hoge korting op een specifieke verpakking niet automatisch goedkoper is dan dezelfde luier in een andere verpakking met een lage korting. Let dus goed met op dit soort misleidende luieraanbiedingen want één ding weet je zeker en dat is dat je standaard teveel betaalt als er geen aanbieding is.

Misleidende-luieraanbiedingen-2

Nooit teveel betalen

Bij GhaZoo houden we niet van misleidende luieraanbiedingen. Wij willen het kopen van luiers daarom zo transparant, gemakkelijk en voordelig mogelijk maken. GhaZoo is er namelijk van overtuigd dat niemand zin heeft om bezig te zijn met het zoeken naar luier aanbiedingen. Je hebt immers al genoeg aan je hoofd en de schaarse tijd die je hebt kan je wel leuker besteden met je kindje.

Met de luierservice van GhaZoo hoef je nooit meer op zoek hoeft naar luier aanbiedingen. Je krijgt kwaliteitsluiers thuis gestuurd voor een scherpe prijs die steeds lager wordt naarmate je langer klant blijft. Bovenop onze scherpe prijzen belonen we onze trouwe klanten graag nog eens extra. En het mooie is, je hoeft het niet eens aan te vragen of er zelf maar aan te denken. Zodra je in aanmerking komt, passen we automatisch de korting toe op je volgende bestelling.

Dat kunnen wij ook makkelijker doen omdat je bij ons online direct bestelt en er geen supermarkt of andere retailer tussen zit die er ook moet verdienen. Je zult onze luiers dan ook niet kunnen kopen in het winkelschap, maar uitsluitend online. Daarnaast verkopen wij onze luiers uitsluitend in grootverpakkingen. Luiers kopen in grotere hoeveelheden is immers een goede manier om de luierkosten laag te houden. Geen last dus meer van misleidende luieraanbiedingen!

GhaZoo luierservice

De luierservice van GhaZoo biedt optimaal gemak met de service die volledig is af te stemmen op je persoonlijke situatie. Op de door jouw gewenste frequentie krijg je automatisch een doos kwaliteitsluiers thuis gestuurd en je hoeft er niet eens verzendkosten voor te betalen. Dit luierpakket bevat zoveel luiers dat je voor 4, 5 of 6 weken genoeg voorraad hebt, afhankelijk van je dagelijks verbruik. Via je account kan je zelf op elk gewenst moment je de luiermaat wijzigen en natuurlijk ook de leveringsfrequentie. Heeft dit je interesse gewekt? Bekijk dan eens de voordelen van ons luierabonnement.

En het fijne van ons luierabonnement is dat je ook elk gewenst moment kan opzeggen. Gewoon eenvoudig via je eigen online account. Je zit dus nergens aan vast. Daar houdt GhaZoo namelijk ook niet van.

Scroll naar boven