Wat kosten luiers nou precies?

Het krijgen van een baby betekent een grote verandering, ook financieel, maar wat kosten luiers nu eigenlijk. De kosten van luiers zijn niet direct de grootste uitgaven die je doet vóórdat je kindje er is, zoals meubels voor de babykamer en een kinderwagen, toch tellen de kosten voor luiers uiteindelijk behoorlijk op. Voordat je kindje zindelijk is, heb je meer aan luiers uitgegeven dan de hele inrichting van de kinderkamer bij elkaar.

Hoelang gebruik je luiers

Tegenwoordig duurt het gemiddeld genomen circa drie tot vier jaar voordat je kindje overdag zindelijk is. Sommige kindjes zijn wat vroeger en bij tweeënhalf jaar al zindelijk en andere bij drieënhalf jaar. Nagenoeg alle kindjes zijn met 4 jaar overdag zindelijk, wanneer ze ook naar school toe gaan. Als ze eenmaal overdag zindelijk zijn duurt het vaak nog even voordat ze ook de nachten droog doorkomen. Doordat je luiers dus jaren gebruikt vormen de luierkosten dus ook een serieuze kostenpost. Maar wat kosten luiers dan precies?

Wat kosten luiers 2

Wat kosten luiers en hoeveel heb ik er nodig?

Om een antwoord te kunnen geven op de vraag “Wat kosten luiers” moeten we eerst weten hoeveel je er gemiddeld genomen nodig hebt. Gemiddeld wordt een kindje 6 keer per dag verschoond. Over een gemiddelde periode van 3 jaar tot zindelijkheid kom je dan al tot ruim 6.500 luiers.

Het dagelijks verbruik van luiers is in het begin vaak iets hoger maar neemt gelukkig wel iets af in die periode daarna. Waar je bij een pasgeboren baby’tje toch vaak aan zeker 8 luiers per dag zit, loopt dit naarmate de maanden verstrijken wel terug naar circa 5 luiers per dag. Dat lijkt weinig maar is toch een reductie van bijna 40%.

Luiers kosten over het algemeen veel geld, helaas is niet zo dat de luierkosten ook zoveel dalen. Dat komt doordat de luiers en het absorptievermogen steeds groter worden waardoor er meer grondstoffen in een luier zitten. Daardoor blijf je totdat ze zindelijk zijn toch evenveel uitgeven aan luiers.

Wanneer je je kindje naar een kinderopvang brengt, zijn de luiers daar bij de prijs inbegrepen, dus daarmee verbruik je wel minder luiers die voor eigen rekening komen. Afhankelijk van het aantal dagen dat je kindje naar de opvang gaat merk je of je ook echt minder vaak zelf luiers moet kopen waardoor je antwoord op de vraag “Wat kosten luiers?” nogal kan verschillen per kind/huishouden.

Uitwasbare of wegwerpluiers

Bij luiers kan je in de eerste plaats kiezen tussen uitwasbare of wegwerpluiers. Uitwasbare luiers kosten over het algemeen een stuk minder, maar toch kiezen veel ouders voor wegwerpluiers vanwege het gemak en de hygiëne. Voor deze luiers ben je dus altijd een stuk meer kwijt.

Wat kosten luiers

Luieraanbiedingen

De structurele kosten van wegwerpluiers zorgen, zeker na een aantal maanden, voor een merkbare uitbreiding op de maandelijkse vaste uitgaven. Dat resulteert dan ook vaak in een periodieke zoektocht naar aantrekkelijke luieraanbiedingen.

Bij veel fabrikanten vind je verpakkingen met verschillende hoeveelheden van dezelfde luier met verschillende prijzen per stuk en verschillende aanbiedingen. De goedkoopste luiers kosten rond de € 0,13. Maar er zijn ook luiers met een prijs van € 0,40 of zelfs meer. Maar liefst 3 keer zoveel! In principe geldt hoe meer luiers er in de verpakking zitten, hoe goedkoper de kosten per luier zijn. Bij Ghazoo starten de prijzen i.c.m. de luierservice vanaf € 0,17 per luier.

Het groot inkopen tijdens aanbiedingen is dus een goede manier om de luierkosten laag te houden. Helaas betekent dat ook dat als je veel inkoopt, je veel bergruimte nodig hebt. Daarnaast kan groot inkopen het risico bevatten dat je een deel niet meer kan gebruiken omdat je kindje een groeisprongetje maakt en een grotere luier nodig heeft.

Dan is er nog het moment van timing. De keren waarop jouw voorkeursmerk een aantrekkelijke aanbieding heeft van de maat luiers die jij precies op dat moment nodig hebt, zijn schaars. De aankoopbehoefte wordt namelijk vaak pas getriggerd als je (bijna) door je voorraad heen bent en dan is er net geen aanbieding. Andersom komt net zo vaak voor; een week nadat je groot ingekocht hebt wordt je toevallig geconfronteerd met een spectaculaire aanbieding.

Dat betekent dat je zoektocht naar geschikte luieraanbiedingen uiteindelijk een vervelende bezigheid die onnodig veel aandacht en moeite kost.

Conclusie “Wat kosten luiers?”

Zoals je hierboven hebt gelezen kosten luiers over het algemeen veel geld. We zien elke dag weer vele aanbiedingen voorbij komen waardoor ze goedkoper lijken maar we zien dat er veel gesjoemeld wordt met aantallen luiers in een verpakking en we zien voornamelijk veel aanbiedingen op kleinere maten. Op de vraag “Wat kosten luiers?” kunnen wij dan ook antwoorden dat de gemiddelde prijs voor een luier varieert tussen de 20-30 cent per stuk afhankelijk van de maat.

Neem een luierabonnement

GhaZoo is er van overtuigd dat niemand zin heeft om bezig te zijn met het kopen van luiers. Wij willen het kopen van luiers daarom zo gemakkelijk en voordelig mogelijk maken. Daarom belonen wij vaste klanten met structureel lagere prijzen zodat je niet meer naar aanbiedingen hoeft te zoeken. De prijs van onze luierservice is 5 euro goedkoper dan een los pakket met luiers. Zo kosten luiers gelukkig wat minder dan ‘normaal’.

Scroll naar boven